Frilans  (- 2021)
Webbdesign, Branding, UI Design, Responsiv Design, Wireframes, Print, Kommunikationsmaterial, Bokdesign.
Paralellt med ovan nämnda projekt så har jag arbetat med mindre uppdrag där allt från mindre sociala medier-kampanjer för företag till handledarmanualer för Röda Korsets arbete med barn i flyktingläger.Jag har formgivit ett stort antal böcker, mindre webbprojekt, kommunikationsmaterial åt kommuner och regioner, Rädda Barnens Ungdomsförbund och en del uppdrag där jag formgivit material på arabiska. 

Svenska Dagbladet - Digital- & Kommunikationsdesign - (2021-)
Digital Design, Print Design, Kampanj, POS.
Svenska Dagbladet anlitar mig som konsult för att utföra arbeten gällande deras annonseringskampanjer, mässor, konferenser och annat löpande arbete vad gäller framtagande av kommunikationsmaterial. Allt från rörliga annonser i After Effects och Bannerflow till tryckta annonser och vepor till mässor.

A Skillful Crowd - AD/Print/Lead - (2019-2020)
Webbdesign, UI Design, Responsiv Design, Print Design, Kampanj, POS.
Som konsult på eventbyrån A Skillful Crowd så ansvarade jag för design och framtagande av marknadsföringskampanjer åt varumärken som Nordea, Pepsi, Carlsberg, Staropramen, Reebook, Adidas med mera. Arbetet bestod av att ta fram design och koncept för allt från stora mässor och festivaler till Nordea Open.

Footway - AD/UI design/Lead  (2020)
Webbdesign, UI Design, Responsiv Design, Digital Design,  Wireframes, Ikoner, Infografik, Print Design, Branding, Kommunikationsmaterial mm.
Under 2020 arbetade jag som konsult åt Footway, de hade just gjort stora uppköp av konkurrerande webbutiker som exempelvis Sportamore, Runforest, Solestory mfl. Min uppgift var att branda om samtliga 7 nya butiker och skapa en enhetlig känsla där allt skulle drivas genom Footway. Jag designade samtliga ecommerce-siter, förpackningsdesign mm.

Oasmia - AD/Branding/Lead - (2020)
Webbdesign, Branding, UI Design, Responsiv Design, Wireframes, Print, Kommunikationsmaterial, ikoner.
Oasmia Pharmaceutical beslutade att bolaget skulle få ett helt nytt brand efter att en ny styrelse tillsatts i bolaget. Jag fick uppdraget att leda re-brandingen där arbetet innefattade brandingen, webbdesign, fotografering, presentationsfilmer med mera. Vi byggde ihop ett team av utvecklare, fotografer, copywriters mm och samarbetade tätt ihop under ett kvartal där vi skapade det nya varumärket.

Memira - AD/Design/Lead - (2015-2019)
Webbdesign, UI Design, Responsiv Design, Digital Design,  Wireframes, Ikoner, Infografik, Print Design, Branding, Kommunikationsmaterial, Reklamkampanej, mm.
Under 5 års tid har jag haft huvudansvaret för framtagande av allt grafiskt material för Memira i Norden. Allt från broschyrer riktade till patienter till reklamkampanjer på stora billboards och rörliga skärmar.

Leopard Förlag - AD/Lead - (2018)
Webbdesign, Branding, UI Design, Responsiv Design, Wireframes, Print, Kommunikationsmaterial, ikoner.
Jag ansvarade jag för en re-branding av bokförlaget Leopard Förlag. Arbetet innefattade omdesign av logotyp, kontorsmaterial, externa kommunikationsmaterial, mallar till bokdesign mm.

Cointreau - AD/Lead/Bokdesign - (2018)
Bokdesign, Printdesign, Förpackningsdesign, Kommunikationsmaterial, Eventdesign, Digital design.
Jag ansvarade för art direction och all design av en jubileumsbok för alkoholmärket Cointreau. Conceptutveckling, lead av fotograf, kontakt med tryckeri, val av papper och material.

Jägermeister - AD/Print/Packaging - (2018-2019)
Printdesign, Förpackningsdesign, Kommunikationsmaterial, Eventdesign, Bildesign, Digital design.
Jag ansvarade för art direction och all design och av Jägermeisters barer i svenska fjällen under vintern 2018/2019 samt design av en Jägermeister-jubileumsflaska för Åre. Utöver det så ansvarade jag även för designen av deras bilar, arbetskläder, kommunikationsmaterial.

Fogel & partners  - Branding/UI Design/Lead - (2018)
Webbdesign, Branding, UI Design, Responsiv Design, Wireframes, Print, Kommunikationsmaterial, ikoner.
Jag ansvarade jag för en re-branding av advisor-byrån Fogel & Partners. Arbetet innefattade, utöver själva designen, allt från att leda fotografer och filmare till kontakt med programmerare, utvecklare och tryckerier. Ansvar för pappersval för trycksaker, kommunikation med anställda, research mm.

SSM Living Group - AD/UI Design/Lead (2017)
Webbdesign, UI Design, Responsiv Design, Wireframes, Ikoner, Infografik.
Jag ansvarade för art direction och all design och av en omfattande corporate-site. Projektet innefattade allt från den generella webbdesignen till design av ikoner, grafer mm. Både för desktop och mobil/responsiv.​​​​​​​
Verktyg
Figma, Sketch, Photoshop, Illkustrator, Indesign, XD, After Effects, Acrobat, Zeplin, Inivison, Microsoft Office, Bannerflow.
Tekniker
Art Direction, Branding, Print Design, Digital Design, UI Design, Webbdesign, Grafisk kommunikation, Kommunikationsdesign.
Metoder
Trello, Invision, Jira, Slack,  Zeplin, Figma.
Språk
Svenska, engelska, arabiska, italienska.
Utbildning
Visual Arts & Communication på Istituto Europeo di Design i Milano, Italien.
Back to Top